22 januari 2010

Ersättningsdebatten har gått Investorsfären förbi

Investor rapporterade igår, inga större överraskningar. Det som istället överraskar är vd:s rop på höjda styrelsearvoden. Här har vi haft en debatt om bonusar och övriga ersättningar under lång tid, inte bara i Sverige utan över hela världen.

Att i dagsläget ta upp frågan om höjda styrelsearvoden visar att man inte tagit intryck av bonus- och ersättningsdebatten, den tycks ha passerat helt obemärkt förbi.

Det här visar att Investorsfären fortfarande saknar samhällsinsikt och verklighetsförankring när det gäller ersättningar. Det tycker jag är olyckligt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

det är väl så att Investor, SEB kör sitt race oförtrutet, dvs mer pengar till mångmiljonärerna!

Anonym sa...

Hej,

Har skrivet kommentarer tidigare ang Hexagon som jag har ett stort innehav i. För bara 1,5 vecka sedan var den uppe i 115,25 och nu ligger den och skvallpar runt 100 strecket. Chevreaux höjde ju dessutom riktkursen till 134 om jag inte minns fel. Efterklok är ju lätt att vara och girig också för den delen. Men jag har hela tiden sagt att jag ska börja sälja när den står i 120-125. Men men jag ska inte klaga på skärmen står en rejäl vinst då jag passade på att köpa vid någorlunda bottennoteringen. Undrar vad som har gjort det relativt stora kursfallet nu - hittar inga negativa nyheter. Rapporten kommer den 4:e är väl bara att hålla tummarna till dess för det känns lite tråkigt att sälja nu även om jag vet att man inte ska "sikta på toppen". Vad anser du om Hexagon framöver?

Elisabet

Jim sa...

Håller med i frågan om Investor. Dom verkar befinna sig väldigt långt borta från den verklighet som de flesta svenskar lever i, vilket sällan leder till god PR.

Dom har ju också haft lite svårt att hänga med i uppgången under förra året...kanske är det så att dom är lite förlegade, både vad gäller samhällsinsikten och affärerna. Kanske behövs det lite nytt folk och nytänkande i bolagsstyrelserna.

J sa...

Det har dom ju visat även tidigare iom SEB.

Anonym sa...

För två år sedan tog jag beslutet att aldrig äga några aktier i Investor.Dom arvoderade bland annat
den gamle Peter wallenberg ett antal milj,han hade då varit pensionerad ett antal år.Jag tyckte inte detta var ett bra sätt att ta tillvara aktiägarnas intressen.Det visade att den nuvarande ledningen inte tillvaratar alla akteägares intressen.Man prioriterar mäniskorna i ledningen för bolaget.

Anonym sa...

Har aldrig beundrat Investor. Anser helt enkelt inte att de är aktieägarvänliga /skrala utdelningar) samt att de har för höga omkostnader. Dessutom är det ett maktbolag, vilket hindrar att de fokuserar på själva innehavet. Har dock en favorit bland Investors innehav och det är Atlas Copco.

Kul att Du är åter igen!

finansmamman sa...

Hej Elisabeth,

Jag ser heller ingen förklaring till nedgången annat än en rekyl på uppgången som varit.
Jag behåller mina Hexagon eftersom jag tror att de har mer att ge på sikt.

Till övriga: tack för kommentarer.