27 januari 2010

Grattis Saab, fortsätt utveckla "Saab-andan"

Idag har Probi rapporterat. Resultatet efter skatt för året uppgick till 10,8 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 8 miljoner. Omsättningen minskade däremot till 65,5 miljoner från fjolårets 68 miljoner.

En hel del nya avtal och lanseringar har skett under året, bland annat har en ny probiotisk juice lanserats som bolaget har stora förväntningar på. Royaltyintäkterna från ProViva har ökat med 7 procent under 2009.

Avtalet med Kraft har fasats ut och det känns nu som Probi har en bra plattform att stå på inför 2010. Att styrelsen också för första gången föreslår en utdelning till aktieägarna tolkar jag som att ledningen ser positivt på framtiden.

Jag tycker probiotikaområdet är mycket intressant. Själv äger jag aktier i BioGaia, men följer även utvecklingen i Probi och Ellen.

Affären Saab ser ut att gå mot sitt slut. Efter alla turer som varit måste det kännas oerhört skönt för Saab och dess medarbetare att slippa sväva i ovisshet, äntligen får man en ny ägare. Hoppas nu bara att det går vägen denna gång.

Men det svåraste arbetet återstår, nu gäller det att få fart på bilförsäljningen.

6 kommentarer:

x sa...

Grattis SAAB!? Jo men vad är det som säger att de ska få fart på bilförsäljningen *nu*? Känns ju som om de haft rätt många år på sig.
Jag tror ändå att det bästa ur det långa perspektivet hade varit om SAAB hade avvecklats.

Anonym sa...

Det är tur att det finns några kvar i Sverige som är positiva och arbetar för en framtid. Om alla skulle misströsta och enbart tro på förlust vore världen bra mycket tråkigare. För att inte tala om vilken menlig inverkan detta skulle få för vår utveckling.

Anne sa...

Jag tror att Saab ekonomiskt är en dålig affär. Och jag oroar mig för att det blir vi skattebetalare som får stå för lånegarantin. Skyper har inte precis någon framgångshistoria bakom sig.

finansmamman sa...

Hej Alla,

Jag vet inte om det blir en bra affär eller inte, men jag anser att det är bättre att göra ett försök (det kan ju lyckas) än att avveckla verksamheten. Vilket alternativ som är mest gynnsamt för oss skattebetalare är svårt att överblicka i dagsläget.

Anonym sa...

Har varit med om att vända ett bolag som gått med vinst bara ett par år under en 30 års period. De flesta trodde inte på det, och gav oss bara ett par år. Men det gick bra! Det går att vända en negativ trend. Jag tror på SAAB om de är lyhörda på vad kunder vill ha.

Anonym sa...

Saab ja kanske värt ett försök men jag är tveksam och rädd för att det kommer att "gå åt skogen" och sluta med en avveckling i alla fall. Detta är i så fall bara ett sätt att "förlänga pinan". Men om det mot all förmodan skulle gå vägen är det ju toppen.