1 februari 2010

Stundar det bättre tider?

Inköpschefsindex för januari månad har presenterats, positiva tongångar, en uppgång till 61,7 jämfört med decembers siffra som var 58,2. Sverige visar på tillväxt igen.

Alla delindex pekar uppåt såväl produktion som orderingång, däremot har sysselsättningsindex inte hamnat ovanför 50 strecket ännu. Index över 50 tyder på tillväxt. Här avvaktar nog företagen att återanställa innan man ser att orderböckerna börjar bli välfyllda igen.

Bure har nu fusionerats med Skanditek och övertagit aktierna i AcadeMedia, Micronic, PartnerTech och Vitrolife.

Academedia har för övrigt meddelat att man förvärvat grund- och gymnasieskolan Framtidsskolan i Ängelholm som omsätter cirka 25 miljoner kronor. AcadeMedia fortsätter alltså sin expandering inom för-och grundskolor som man tidigare annonserat.

Bolaget visar fin tillväxt men den politiska risken finns även om den för tillfället är undanröjd. Jag har fått mina AcadeMediaaktier av Bure men det är inget bolag jag skulle placera långsiktigt i eftersom spelreglerna kan ändras snabbt. Men jag behåller mina aktier tills vidare och följer noga utvecklingen.

Jag har även fått extrautdelningen från Bure insatt på kontot, ett bra tillskott i kassan, tack.

Här hemma tickar elmätaren på och med all snö och kyla började värmepumpen skramla misstänkt, det visade sig att den var helt igenisad. Den är numera upptinad med hårtorken.

3 kommentarer:

Signs sa...

Gällande Bure sitter de på 28% av ett av börsens bästa tillväxtcase, Vitrolife. Förvånats över att kursen varit så låg genom hela krisen när det varit så uppenbart att företaget varit undervärderat. Senaste veckorna har det dock börjat uppmärksammats mer ordenligt och kursen bara senaste dagarna upp mot 40. Lite rädd för ett bud från Bure sida då de redan ligger nära budgränsen 30%. Visst skulle det ske med premie men Vitrolifes riktigt stora potential ligger år fram i tiden då de fått större utväxling inom transplantationer och stamceller och som investerare kommer man gynnas ännu mer om man kan vara med på den långa resan.

Vitrolifes affärside är svårslagen och har inga substitut - man skapar och räddar liv...

Signs sa...

Mer gällande Bure - ska man se upp med något så tror jag det är dålig utveckling i Mercuri. Gillar inte heller "rådgivaren" Max M som helst rekommenderar sånt de själva får bäst kick back på. Carnegie kan bli ett guldkorn men gillar inte att de återinför modellen att 50% av vinsten går till personalen (har i alla fall för mig att de kommer ha den modellen), risken är att de då krisen bleknat bort återfaller i idiotiskt risktagande och att den egna plånbokens tjocklek blir den största moroten. Har haft en hel del erfarenhet av dem tidigare och är allt annat än imponerad..

Men som sagt, med rätt styrning och annan ledning kanske det kan bli helt annorlunda, vem vet..

finansmamman sa...

Tack för dina intressanta synpunkter.