22 mars 2010

Grattis amerikaner, äntligen en sjukvårdsreform

Nu är jag nästan klar med målningen i sonens rum, men det ena ger det andra...när jag rev bort maskeringstejpen från listerna följde färgen med, så riktigt klar är jag ändå inte. Sen behöver nog taket en uppfräschning också.

Obama har nu äntligen fått igenom sjukvårdsreformen, det står klart efter omröstning i representanthuset igår kväll. Hur det här kommer att påverka hälsovårdssektorn på börsen ska bli intressant att se.

Jag gissar att många analytiker sitter och grubblar på det just nu, kanske inte så lätt att räkna på konsekvenserna innan man har sett förslaget i sin helhet.

Idag pekar det ändå uppåt för hälsosektorn med AstraZeneca i spetsen följt av flera bioteknikbolag. Tydligen kommer medicinska forskningsbolag att få ökat konkurrensskydd, vilket i sin tur kan innebära ett uppsving för sektorn.

Läkemedelsbolagen drabbas av punktskatter men samtidigt får fler amerikanare tillgång till mediciner. Ja, det dröjer kanske innan vi får se verkliga effekter på börsen av sjukvårdsreformen.

Det viktigaste är trots allt att de flesta amerikaner äntligen får tillgång till vård.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man bör alltid börja med taket!

Anonym sa...

och sluta med listerna!

Anonym sa...

Då var det slut på kapitalismen i usa...

finansmamman sa...

Jag ska börja i rätt ordning i nästa rum :)