24 september 2010

BioGaias nya avtal.......

Bioteknikbolaget BioGaia som utvecklar och säljer probiotiska produkter har slutit ett långsiktigt samarbetsavtal med SCA.

Målet med samarbetet är att BioGaias kunnande inom probiotikaområdet ska kombineras med SCA:s kompetens inom hygienområdet. SCA har också ett stort distributionsnät.

Nya hälsoprodukter ska tas fram, områden man riktar in sig på är intimprodukter och produkter för äldre. Ett exempel är urinvägsinfektioner, där eventuellt probiotiska bakterier kan vara förebyggande.

Intressant avtal, tänk vilket distributionsnät BioGaia får tillgång till. Men det kommer naturligtvis att ta tid innan produkterna finns ute på marknaden, först ska forskning och kliniska prövningar till, men sett på sikt låter det mycket intressant. Inte dumt att ha SCA i ryggen.

Det här avtalet får mig att tänka på bioteknikbolaget Ellen som också verkar inom probiotikaområdet och med intimprodukter.

Bolaget har nya produkter i utvecklingsfas och det är väl inte helt otroligt att det är liknande produkter de båda företagen, BioGaia och Ellen kommer att lansera. I så fall kan det bli tufft att vara en liten spelare som Ellen.

Som den bästa deckare går HQ-affären vidare. Jag undrar om det någonsin går att bringa klarhet i vad som utspelat sig på HQ, vem som sagt vad, vem som visste eller inte visste något. Det här verkar vara en affär utan ände och sanningar.

I helgen bär det av norrut, närmare bestämt till Dalarna där en större tennisturnering går av stapeln.

Trevlig Helg!

Inga kommentarer: