20 september 2010

Väljarna har sagt sitt, dags för partierna att agera

Scenariot föll in som många helst velat slippa, SD får en vågmästarroll. Valutgången skapar osäkerhet, just nu befinner vi oss i ett vakum. Kanske regeringen Reinfeldt når en uppgörelse med Miljöpartiet eller blir det breda lösningar i riksdagen? Ja, det blir några spännande dagar framöver.

Än så länge har börsen inte påverkats nämnvärt av valutgången, vi är nog mer påverkade av världsläget. Men blir det politiska läget tillspetsat i Sverige kan börsen ta stryk.

En annan tanke, inleder alliansen ett samarbete med Miljöpartiet kan det leda till ett nyvaknat intresse för innovativa miljöbolag.

Det senaste tiden har miljön hamnat i bakvattnet, mer fokus kan nu komma att flyttas över på miljön och hela branschen kan få ett uppsving. Här får man hålla ögonen öppna.

Bure får en köprekommendation av tidningen Börsveckan idag. Man ser potential i Bure, en stark kassa gör att det finns svängrum för nya investeringar. Sen har man förstås värden i HQ Bank som kan vara svåra att uppskatta i dagsläget.

Jag har haft Bure i min aktieportfölj länge. Bolaget byter inriktning lite då och då, en tid riktade man in sig på friskolor, nu verkar siktet vara inställt på banker. Nja, jag vet inte riktigt om jag gillar det senaste upplägget.

Sett över åren har ändå Bure gett en mycket bra avkastning, de senaste fem åren ligger snittavkastningen på 27 procent, inte illa. Jag behåller därför mina Bureaktier. Idag är aktien upp ett par procent.

Helgen har annars varit lugn, jag har varit i stugan och höststädat och kom lagom hem till middag och valvaka.

4 kommentarer:

Sture sa...

Hej,

ser att värdeutvecklingsgrafen på höger sida för OMX anger ca 2-3%. Då det inte stämmer antar jag att grafen för ditt innehav inte heller stämmer?

Anonym sa...

Hej

varför är du tveksam till bures nya inriktning?

har själv aktier i bure sedan några år
resan har varit bra, är därför nyfiken på var för du är tveksam

Mvh

Newman

finansmamman sa...

Hej Sture,
Nu stämmer det bättre.

finansmamman sa...

Till Anonym,

Håller med om att resan har varit bra.

Det är just bankinnehavet jag känner en viss tveksamhet över.Värdet av HQ Bank är svårt att uppskatta, HQ-affären har gjort att även Carnegie fått sig en törn. Båda verkar i en förtroendebransch, kunder kan svika efter den senaste turbulensen. Men kunderna kanske är lojalare än jag tror.