14 oktober 2010

Delar av vinsten går till en resa

I höstbudgeten framgick att regeringen vill införa ett investeringssparkonto. Förslag kommer under nästa år och meningen är att kontot ska införas 1 januari 2012. Bra att regeringen jobbar vidare med detta.

Tanken med kontot är att det ska bli lättare för privatpersoner att investera i värdepapper, en schablonskatt tas ut och aktieägaren slipper krångliga aktiedeklarationer, antagligen kommer upplägget att likna en kapitalförsäkring.

Vi får som sagt ge oss till tåls, än så länge är det många frågetecken runt sparformen som ska rätas ut.

Jag tycker det är viktigt att insiderpersoner inte ska kunna gömma sig i en kapitalförsäkring eller i den nya sparformen. Hela ideén med rapporter om insideraffärer faller om man kan komma undan den redovisningen.

Det har gått bra på börsen den senaste tiden, så bra att jag tänker omsätta en del av vinsten till en resa på jullovet. Jag har just bokat en resa till värmen, så nu har hela familjen något att se fram emot. Vi lever ju i nuet, man får inte glömma bort att göra något roligt med pengarna ibland.

Ikväll blir det en extra god middag , vi har ett födelsedagsbarn i familjen.

6 kommentarer:

Gert sa...

För något år sedan fråga jag vid en presentation av kapitalförsäkringar, som Avanza höll, om just det du påstod att insider kan gömma sig bakom en kapitalförsäkring. Presentatören hade inte hört frågan förut och hade sålunda inget svar på frågan. Vi får hoppas att det inte blir för många regler runt det nya sparandet. Eller att man tar ut för hög schablonskatt. För något mer fördelaktigt än kapitalförsäkringar vid börsuppgång har aldrig funnits förut.

finansmamman sa...

Hej,
Jag hoppas också på enkla regler och låg schablonskatt.

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Resa - det gör du helt rätt i!

Spargrisens Mor sa...

Precis vad jag använder Mors Spargris till. Spara, ta ut vinster, återinvestera och/eller uppfylla drömmar, t.ex att resa eller köpa något på önskelistan...
Lycka till i värmen, Finansmamma! Spargrisens Mor åker till värmen i februari-11.

finansmamman sa...

Tack för kommentarer!

Investeringssparkonto sa...

Kommer att bevaka den nya sparformen investeringssparkonto noggrant. Uppdaterar webbsidan kontinuerligt när mer information släpps.