8 oktober 2010

På investerarträff

Ibland går jag på möten med Aktietorget och för några dagar sedan var det dags igen. Som jag skrivit tidigare brukar det vara trevliga och lärorika arrangemang med informell stämning. Tre, fyra bolag presenteras, ofta med blandad kvalité.

Bolaget som lockade mig till mötet denna gång var medicinteknikbolaget Episurf, det ville jag gärna höra lite mer om.

Episurf utvecklar implantat och kirurgiska instrument för behandling av lokala broskskador i människors leder. Främst har man riktat in sig på knäleder men behandlingen kan vara applicerbar även på andra leder.

Implantaten är små, tunna och individanpassade. Tanken är att med ett enkelt kirurgiskt ingrepp kunna reparera broskskador i ett tidigt skede, istället för som idag byta till en knäprotes. Dessutom slipper patienten en lång rehabiliteringsperiod då ingreppet kan göras med dagkirurgi.

Ledförslitning är en vanlig sjukdom som också är global, marknaden är därför stor om Episurf lyckas med sina implantat. Men det är en lång väg att vandra, än så länge har implantaten inte testats på människor utan på får. Man beräknar att kliniska studier på människor ska inledas i slutet på nästa år.

Episurf har nyligen genomfört en nyemission som blev övertecknad, ytterligare kapitaltillskott kommer att krävas. Som aktieägare får man alltså vara beredd att skjuta till pengar i nyemisssioner.

Själv tänker jag i dagsläget inte köpa aktier i bolaget, det känns alltför riskfyllt och så har bolaget som sagt en lång väg att vandra. Men produkten är klart intressant och jag kommer att följa Episurf.

Episurf noterasAktietorget 29 oktober, där finns också mer info om bolaget.

2 kommentarer:

Signs sa...

kommer också följa företaget, förslitningar är ju en enorm folksjukdom som gör att många inte kan leva det aktiva liv de vill ha. Har tyvärr redan mindre problem själv efter många år av träning och knäskador och skulle betala MKT för att kunna reparera knät..

Men blir ingen investering nu - ser tufft ut att räkna hem en investering där upprepade nyemissionen kommer att ske.

Önskar dem ett stort lycka till

finansmamman sa...

Hej,
Ja, vi får hoppas att studierna faller väl ut.