29 oktober 2010

Nää, nu är det fredag igen

Så är det fredag igen och jag undrar vad som hände med veckan, ibland känns det som det är fredag varje dag.

Det har varit en lite halvtråkig börsvecka. Många rapporter har slagit förväntningarna med råge men det tycks inte hjälpa, flera bolag har fått se kurserna vända nedåt.

Visst känns det lite darrigt ibland, valutaoro, det stora budgetunderskottet i USA och skuldkrisen i Piigs-länderna som leder till social oro. När som helst kan oron på marknaderna ta fart igen. Är det månne dags för en Bear?

Bure redovisade idag ett resultat på 13 miljoner kronor efter skatt för det tredje kvartalet 2010, att jämföra med fjolårets siffra -27 miljoner kronor. Innehaven har utvecklats väl enligt vd, till exempel har Micronic Mydata ökat omsättningen med 63 procent under årets första nio månader.

Carnegie, som är ett annat innehav, tycks ha stärkt sin ställning på den finansiella marknaden, det måste ha varit en fin affär att ha medverkat vid Renaults försäljning av Volvoaktier.

Bures vd tycker marknaden för förvärv ser intressant ut, kassan är stark ca 450 miljoner kronor. Hur de ska användas återstår att se, kanske blir det nya investeringar inom finanssektorn. Hur som helst ska det bli intressant att se hur den nya inriktningen mot finanssektorn kommer att gå.

Trevlig Helg!

1 kommentar:

Gert sa...

Jag tror också det kan vara dax för en Bear. Detta med tanke på valutaoro, Piigsländerna och USAs budgetunderskott. Ett tecken är också att räcker inte med att träffa analytikernas prognoser, man måste överträffa dom. Detta kan inte fortsätta så länge till utan en korrigering ligger i luften. Den kommer ju också för det mesta när allt ser ut att bara gå upp. Den som lever får se.