4 maj 2011

Mer än nöjd med "mina" bolags rapporter

Verkstadsbolaget VBG har rapporterat, ett resulatat efter skatt på 38,1 miljoner redovisas för det första kvartalet, att jämföra med fjolårets siffra 14,7 miljoner kronor.

Omsättningen ökade med 33 procent, den uppgick till 322 miljoner kronor. Ett av de bästa kvartalen hittills konstaterar VBG:s vd.

VBG verkar i fordonsindustrin, man är bland annat världsledande på släpvagnskopplingar. Som för så många andra fordonsrelaterade bolag var det tufft för VBG under finanskrisen, bolaget har dock återhämtat sig och visar nu fin tillväxt. Det kommer bolaget förmodligen fortsätta att göra så länge fordonsbranschen är het.

Som jag skrivit tidigare tycker jag att VBG är en riktig verkstadspärla och ett kvalitetsbolag. Aktien (som jag fått av Hexagon) ingår i min långsiktiga portfölj.

Idag splittas Ratos aktie i två, kursen ligger runt 128-129 kronor, alltså upp något sen igår. Det ska bli intressant att följa kursen framöver, som aktieägare brukar man tjäna på en split, kursen smyger sakta uppåt igen.

Överlag känner jag mig nöjd med kvartalsrapporterna för "mina" bolag. Både ABB och Alfa Laval visar upp fina siffror, bolagen ligger lite efter i konjunkturen men börjar nu visa resultat.

Extra glad blir jag också när Kungsleden visar upp en ökad vinst, resultatet efter skatt blev 406 miljoner kronor för det första kvartalet, att jämföra med fjolårets siffra 58 miljoner kronor.

6 kommentarer:

anna sa...

Om man inte har ratos, är det då läge att köpa tycker du?

Christian sa...

Hej! jag är en frekvent läsare av din blogg och uppskattar dina rader och tips väldigt mkt. Jag har följt dina minilong köp i Ericsson och är oerhört nöjd med utfallet!
Tack!
Jag är oxå lite inne på Annas tankar efter att Ratos backar lite idag om det kan va läge?

Men hur som helst, tack för en bra och givande blogg!

Christian

Anonym sa...

När ser man HM:s utdelning på depån?/Kerstin

finansmamman sa...

Till Anna och Christian,
Det beror på vilken placeringshorisont man har. Det är alltid svårt att veta när rätt tillfälle är att köpa aktier. Ratos har gått upp en hel del i år, det är möjligt att den fortsätter upp, men det kan också komma en rekyl. Är man osäker kan man köpa aktien vid olika tillfällen för att få ett snittpris.

Christian,
Roligt att du uppskattar bloggen.

Kerstin,
Enligt H&M betalas utdelningen ut på fredag 6 maj och du bör ha pengarna på din depå på måndag 9 maj.

Anonym sa...

Hur glad ska modern ite vara idag då? Vitec kanonrapport och upp 9 procent!

finansmamman sa...

Jovisst är jag glad!!