8 juni 2011

Tror på AstraZeneca

Det blev sommar på en gång, vilken härlig temperatur, precis vad vi behöver efter den långa mörka vintern. Hoppas värmen består!

Fortnox har tagit ett skutt uppåt på börsen. Bolaget säljer internetbaserade program för bland annat bokföring och fakturering. Användarna kan alltså komma åt sina program från vilken internetansluten dator som helst, enkelt och smidigt.

En köprekommendationFortnox från Börsveckan hjälper säkert till och en nyemission i Fortnox International där aktieägare i Fortnox AB har företrädesrätt. Motivet till nyemissionen är finansiering av etablering i Finland, Storbritannien, Tyskland och Polen.

Jag hoppas att Fortnox International får samma fina utveckling som Fortnox AB som visar hög tillväxt och numer även vinst.

Det går lite trögt på börsen, den amerikanska statistiken gjorde ingen glad, den visar att den ekonomiska återhämtningen har saktat in. Om det är ett tillfälligt hack i kurvan återstår att se.

När det är skakigt på börsen brukar lite mer konjunkturoberoende aktier lyftas fram. Jag noterar flera köprekommendationer på AstraZeneca, senast idag från Danske Markets som ser en ökad sannolikhet för ett godkännande av Brilinta i USA som kursdrivare.

Även Nordea tycker att AstraZeneca är köpvärd och sätter riktkurs 360 kronor. Själv tror jag också på en kursuppgång, bolaget är lågt värderat, har en stark kassa och hög direktavkastning genom utdelning och återköpsprogram.

Tiden rusar iväg, det är redan onsdag och bara några dagar kvar tills skolan slutar, midsommar är heller inte långt borta. Snart är det dags att packa och flytta ut till sommarstugan, det går ju lika bra att följa börsen därifrån.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att du tror på Astra Zeneca. Det gör jag med och behåller mina minilongs. 360 vore inte dumt. Annars är ju börsen rätt trist just nu, men det är väl då man ska köpa...
Önskar dig en fin pingsthelg.Visst är det fantastiskt med internet!
Kristina

finansmamman sa...

Ja, internet är verkligen fantastiskt. Önskar också dig en trevlig pingsthelg.

Anonym sa...

Deras antimut-kampanj inom bolaget lär sätta skäppar i hjulen i Kina då det inte finns en läkare som tar in nåt om han i sin tur inte får betalt.