17 augusti 2011

Varför är amerikanarna så svårflörtade?

BioGaia har rapporterat på morgonen och visar mycket bra siffror, försäljning och resultat slår rekord. Aktien stiger på börsen och står nu på årshögsta, runt 160 kronor.

Det är glädjande att man tycks ha fått ordning på problemen i Japan som nu visar en ökad försäljning, totalt ökade omsättningen i Asien under delåret med 110 procent. I Europa ökade omsättningen med 28 procent och försäljningen i övriga världen ökade med 17 procent.

Lite förvånande att försäljningen minskar i USA och Kanada, jag skulle gärna se en närmare förklaring till detta och hur man har tänkt ta sig an problemen. Det står mycket kortfattat i rapporten att förändringar kommer att ske i distributörssystemet.

Vad jag förstår har Probi liknande problem i USA, vad är det som gör att amerikanarna är så svårflörtade när det gäller probiotika?

Ett annat bolag som toppar är Lundin Petroleum. Som delägare i de nya oljefyndigheter man gjort i Nordsjön, bland de största sen 80-talet, ser det onekligen bra ut för bolaget. Jag tror aktien kan fortsätta klättra, förutsatt då att det inte blir total kollaps på börsen.

Nu ska jag ägna en stund åt vårt elavtal, det är dags att skriva om det igen, sist band vi oss för endast sex månader men nu lutar det nog åt tre år. Sen behöver man inte fundera mer på det, utan kan lägga tiden på annat. Naturligtvis försöker vi sen hålla nere elkostnaden så gott det går.

Inga kommentarer: