3 oktober 2011

Byter vi steken mot blodpudding snart?

Idag skakar börserna igen, Grekland klarar inte målen som IMF har satt upp för att betala ut lånen, nu väntas tuffa åtgärder. Riskaptiten är som bortblåst och börserna dyker, berg- och dalbanan fortsätter.

Inköpschefsindex för september har presenterats, som väntat sjönk det något, även euroområdets inköpschefsindex sjönk. Kina däremot har lämnat positiva siffror, där kan vi glädja oss åt en liten uppgång.

Med nattsvarta rubriker i stort sett varje dag är det inte konstigt om handeln mattas och människor håller hårdare i plånboken. Det leder i sin tur till att företagen bromsar upp och skjuter på investeringar. Undersökningar visar sedan att svensken är pessimistisk, inte undra på.

Påståenden som att vi bytt steken mot blodpudding visar att media fokuserar på negativa nyheter. Vi påskyndar lågkonjunkturen och förvärrar krisen, den blir så att säga självuppfyllande till slut. Men världen kommer inte att gå under den här gången heller, kriser kommer och går.

Så till det positiva, Lundin Petrolium fortsätter upp idag, bolaget har fått flera köprekommendationer och höjda riktkurser nu på morgonen. Jag tror inte att det är för sent att köpa ännu, jag kan tänka mig att öka på mitt innehav.

Getinge är i köptagen, bolaget förvärvar amerikanska Atrium Medical som är inriktat på hjärt- och kärlmarknaden, prislappen är 680 miljoner dollar. Det låter spännande, mer information ska komma under dagen.

Efter en regnig helg tittar nu solen fram, det är positivt!

3 kommentarer:

Kristina sa...

Ser att du turistat i Venedig. Vi är på väg dit. Har du tips på något bra hotell?
Kristina

finansmamman sa...

Nja, vårt hotell motsvarade inte riktigt förväntningarna.

Däremot kan jag tipsa om att köpa ett Venedig pass, vi köpte ett 3-dagarskort och kunde sen åka fritt på båtar och bussar, suveränt.

Kristina sa...

Tack för tips. Hoppas vi inte bokar samma hotell.