21 oktober 2011

Kommer Nokia-aktien igen nu?

Det är tydligt att telekombranschen är en säker hamn i oroliga tider, både Ericsson, Nokia och Tele2 har lämnat bra rapporter.

Nu finns det ju inga absolut säkra hamnar om konjunkturen sviktar, men det har visat sig att branschen stått emot hyfsat bra under tidigare lågkonjunkturer.

Jag var mest nyfiken på Nokias rapport eftersom jag köpte aktier i bolaget i våras. Siffrorna visade sig vara bättre än väntat, om än inte bra så går det åt rätt håll.

Mobiltelefoner med dubbla simkort har visat sig vara en framgång, 18 miljoner telefoner levererades under det tredje kvartalet.

Det ska bli mycket spännande att se hur marknaden tar emot de nya Windowsmobilerna, den första modellen presenteras nästa vecka och jag har hört att den ska vara riktigt bra. Ios och Android får se upp!

Tele2 ser ingen avmattning ännu, men här har teleoperatörerna ett annat problem att brottas med, appar som vi kan ringa gratis med. Hur kommer bolagen att lösa detta?

Kinnevik ser också starka ut, kärninnehav som Millicom och Tele2 går bra och med en bred bas inom telekom platsar även Kinnevik i min portfölj.

Nu hoppas jag på positiva nyheter från helgens eu-möten.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

S sa...

Kinnevik ser verkligen bra ut. En stor andel stabila verksamheter blandat med en del intressanta kryddor och allt till en historiskt mycket bra rabatt.

Anonym sa...

Användarna på bottomreached.se tror inte på Nokia, som har negativ tipstrend, men mer på Kinnevik som communityn tippar uppåt.

Advokat Stockholm sa...

Jag tror på Kinnevik.

Anonym sa...

Tror tyvärr inte att Nokias WP-modeller kommer nå upp i samma klass som Nokia N9 som de släppte nyligen. Den har ju fått super-recensioner och de borde fortsätta med operativsystemet Meego som den bygger på. Då hade Android och iOS fått se upp!

finansmamman sa...

Tack för kommentarer!

Padde sa...

Vilka Nokiamodeller tar dubbla simkort?

finansmamman sa...

Vet ej, kanske någon annan har svaret?