12 oktober 2011

Råvaran jag gillar

På torsdag börjar CNN sända sitt nya program CNN Marketplace Europe. Här sätter man fokus på Europas alltmer komplexa ekonomi som har stora utmaningar framför sig. Dessa utmaningar ska nu tas upp till granskning.

Affärsledare från några av Europas mest innovativa och framgångsrika företag kommer att ge sin syn på de utmaningar Europa står inför. Premiäravsnittet gästas av Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso.

Jag tittar emellanåtCNN och BBC:s affärsnyheter, ibland ges en lite annan vinkling jämfört med svensk media som kan vara intressant.

Ellen jobbar på och rapporterar idag ett nytt avtal, denna gång med Iran. Marknadsintroduktionen planeras till nästa år.

Imorgon rapporterar Avanza, det ska bli intressant läsning. Antalet aktieaffärer har varit på rekordnivåer under den värsta turbulensen för att sedan minska i september, men ligger fortfarande över fjolårets nivåer.

Avtar kundernas aktivitet brukar det avspegla sig i aktiekursen, men när börsen väl vänder kan det gå fort uppåt.

Vi vet förstås inte när det vänder, vi ser små lättnadsrallyn då och då, men nu tror jag att mycket elände redan är inprisat i kurserna och kanske, kanske börjar vi se en botten, börsen brukar ligga 6-12 månader före konjunkturen.

Äntligen kan vi äta choklad med gott samvete. Det har visat sig att choklad skyddar mot uppkomsten av stroke, dessutom visar studier att choklad kan sänka blodtrycket och förbättra spänsten i blodkärlen.

Helst ska vi äta mörk choklad som innehåller mycket av antioxidanten flavonider. Tidigare har jag läst att choklad även fungerar som hostmedicin. En bra råvara med andra ord.

Foto:freephoto.com

Inga kommentarer: